Història del club

ELS ORÍGENS

El club d’atletisme Girona no va néixer amb aquest nom. Tot va començar ha l'estadi de la Devesa l’any 1986 quan un grup de fondistes que es trobàvem per entrenar a les instal·lacions del GEiEG a la Devesa, al conegut com a Camp de Mart, en aquella pista de cendra, vàrem proposar al president del Grup fer un grup de fondistes autònom dins la secció d'atletisme dedicada a maratons i curses populars que aquells anys començaven arreu i que a la secció d’atletisme no els interessava gaire, i al mateix temps la secció podria disposar dels fondistes per les proves de fons de la secció. La resposta de l’entitat va ser negativa, i per això aquests atletes decideixen formar un club d’atletisme que, fonamentalment es dedicarà a la modalitat de fons, ja que tots ells participaven en maratons, mitges maratons i curses populars, que, com dèiem, en aquell moment començaven a patir un autèntic boom.

Com deia el primer president de l’entitat, en Josep Saguer, “la idea era ésser un grup d’amics que entrenaven i competien junts amb uns mateixos colors. Podíem dir que s’intentava gaudir de l’atletisme en companyia dels amics”.

Així es reuneixen el 19 de setembre en un sopar a la Taverna del Bon Vi. En aquest sopar s’acorda la creació del club i el seu nom oficial: AGRUPACIÓ FONDISTES GIRONA. Es crea una primera junta que presideix, com abans s’ha esmentat, en Josep Saguer.

El 30 de setembre es porta a terme la primera reunió de la Junta de l’AFG, al pavelló de la Devesa. El 18 de desembre ja es portem les fitxes dels atletes a la Federació d’Atletisme.

Però un gran problema va sacsejar el club. El pavelló d’esports de La Devesa es derruiria properament, i per tant calia trobar un altre seu per les reunions del club. Sempre hi ha bona gent!. L’atleta i soci Emilio Aguilar ens deixà un pis de la seva propietat al carrer Montseny, a Santa Eugènia, o continuarem fent les reunions.

En aquelles reunions teníem dos motius de debat: el futur del club, que creiem que passava per integrar-se en alguna entitat esportiva important de la ciutat, i la manca de pista d’atletisme on entrenar, ja que no podíem anar a les pistes de la Devesa.

Per això s’iniciaren contactes amb el Girona F.C. Ens reunírem diferents cops en un despatx de l’avinguda Jaume I amb directius del club de futbol, com el Sr. Jacinto Saiz, que varen veure amb bons ulls la creació d’una secció d’atletisme.

El 27 d’abril es realitza una assemblea on s’acordà la fusió del club amb el Girona FC, passat a ser des d’aquell moment una secció és del club Girona FC.

Es va realitzar una assemblea de socis l’11 de maig de 1989, i s’acordà signar un l’acord de fusió, i passarem a ser la secció d’atletisme del Girona F.C, coneguts com Atletisme Girona. Això comportava una millora ja que per fi disposàvem d’un vestidor, un gimnàs i una sala de reunions dins l’estadi de Montilivi.

Però el club no s'aturà, anècdotes, competicions, curses, marxes, amistat,.... si voleu saber la resta de la història podeu llegir-la en el llibret editat en motiu del 35è aniversari del Club.

Com podeu veure, aquell grup d'atletes de fons i tots els que els han seguit, van posar molt bé les bases per que a dia d'avui continuï aquest gran club!!


Si vols veure més imatges i saber més dels orígens

del nostre club